Welkom in de Aardezaal

Hier bieden we diverse yogalessen aan. Ook geven we les in de zachte vormen van dans (moderne/contemporary dans, aerial dance, salsa, bungee etc.). Onze docenten hebben een opleiding genoten bij verschillende gerenommeerde yogascholen zoals Arhanta Yoga en De Nieuwe Yogaschool.

De basis van onze yogalessen is Hatha yoga. In de naam Hatha komen de woorden ha (zon) en tha (maan) uit het Sanskriet samen. De zon staat voor actie en de maan voor ontspanning. In al onze lessen vind je een zon en maan element terug. Hoewel zijn sommige mensen meer gericht op inspanning en actie en andere lessen meer op ontspanning.

Tijdelijk niet gegeven i.v.m Corona.
Bij Acro Yoga leer je samen met een of meerdere partners bepaalde yogahoudingen achter elkaar uitvoeren, zodat er een mooie flow ontstaat. Ook leer je samen in uitdagende tricks te komen, balans te vinden en andere mensen te ondersteunen.
Met het doek als danspartner creëer je flows op muziek. Tijdens de les Aerial Dance worden bewegingen die je al kent uit de Aerial Yogalessen aan elkaar geweven tot een luchtdans. Ook is er ruimte om nieuwe tricks te leren. Enige ervaring met het doek is gewenst, maar niet noodzakelijk. Draag een lange legging en T-shirt met mouwen wanneer je de les bezoekt. 
Bij Aerial Yoga werk je samen met de zwaartekracht. In bepaalde yoga houdingen kun je steunen in het doek of wordt je zelfs door het doek gedragen. Het is verplicht in deze les een shirt met (korte) mouwen te dragen.
Bij Aerial Hoop kun je kracht in je lichaam op bouwen, flexibiliteit ontwikkelen en dans elementen leren toe te passen in de hoop. De Hoop is grote stalen ring, bevestigd is aan het plafond. Door het harde materiaal wordt het aangeraden
om een t-shirt met mouwen, een lange legging en eventueel beenwarmers te dragen.
Tijdelijk niet gegeven i.v.m. Corona.
Bij Barre Yoga worden de basistechnieken uit het klassieke ballet gecombineerd met zachte yoga flows. Het is een zachte vorm van yoga waar de nadruk ligt op de opbouw van flexibiliteit. Bij drukte worden de flows aan de Barre afgewisseld met flows op de mat.
De focus in de Hatha Yoga les wordt gelegd op je organen en het stretchen van je spieren en weefsels. Met behulp van de ademhaling kom je in stimulerende houdingen (asana’s) die je lichaam en geest rust en/of energie geven.
In onze yogamassage combineren we yoga, bindweefsel massage, acupressuur en meditatie. Binnen jouw grenzen volg je in totale ontspanning een yogales. In ontspanning, kun je op een dieper niveau spanning loslaten, waardoor
blokkades worden opgeheven. Je energie gaat vrij stromen en afvalstoffen verlaten je lichaam. De massage heeft daardoor niet alleen een heerlijk ontspannend effect, maar ook een krachtig reinigend, vitaliserend en heilzaam effect.
45 minuten (tarief 45 euro)
Wijzigen
Ervaar je stress, ben je futloos, moe of zit je ziek thuis (burn-out)? In de Slow Down Yoga lessen staat ontspannen bewegen centraal. Je wordt gestimuleerd om bewust te luisteren en hierdoor kun je dichterbij jezelf komen.

Bij Yoga Flex Flow warm je je lichaam op, door diverse yoga flows en houdingen, om net dat stapje verder te komen dan je al kon. Elke maand staat een andere spiergroep centraal.
Bij Wall Stretches werk je samen met de muur om dieper in stretches te komen. Het is fijne manier om meer flexibiliteit in het lichaam te ontwikkelen.
De Yoga Teacher Training van Dance & Yoga Styles is bedoeld voor iedereen die de wens heeft een allround yogadocent te worden en voor wie actief wil werken aan zijn of haar ontwikkeling. Klik op afbeelding voor meer info.