Welkom in de aardezaal

Hier bieden we diverse yogalessen aan. Ook geven we les in de zachte vormen van dans (moderne/contemporary dans, aerial dance, salsa, bungee etc.). Onze docenten hebben een opleiding genoten bij verschillende gerenommeerde yogascholen zoals Arhanta Yoga en De Nieuwe Yogaschool.

De basis van onze yogalessen is Hatha yoga. In de naam Hatha komen de woorden ha (zon) en tha (maan) uit het Sanskriet samen. De zon staat voor actie en de maan voor ontspanning. In al onze lessen vind je een zon en maan element terug. Hoewel zijn sommige mensen meer gericht op inspanning en actie en andere lessen meer op ontspanning.

Bij Aerial Yoga werk je samen met de zwaartekracht. In bepaalde yoga houdingen kun je steunen in het doek of wordt je zelfs door het doek gedragen. Voor deze les graag een shirt met mouwen aan. Aerial Dance is een dans waarbij je gebruik maakt van het doek. Je leert verschillende tricks achter elkaar uit oefenen en/of je leert een choreografie op muziek.

Bij Ballet kun je kennis maken met de basistechnieken van ballet. Hierbij is de barre een hulpmiddel om balletoefeningen uit te voeren. Barre Yoga is een zachte vorm van yoga met flows waar de nadruk op flexibiliteit en kracht ligt.
Speciaal voor de allerkleinste dansers! Peuter Kleuter Yoga Dans is een dans uur waar de kinderen spelend leren bewegen op muziek en vanuit gevoel. Een vrije dans met fantasie uit het kinderleven gegrepen met yoga elementen. Iedere beweging is goed zolang het uit het hart van het kind komt.
Bij Hatha Yoga wordt de focus in deze les wordt gelegd op je organen en het stretchen van je spieren en weefsels. Met behulp van de ademhaling kom je in stimulerende houdingen (asana’s) die je lichaam en geest rust en/of energie geven. Bij Vinyasa Yoga beweeg je vloeiend van houding naar houding op het ritme van de ademhaling. De houdingen zijn hetzelfde als in de Hatha Yoga, maar het bewegen gaat op een sneller tempo.