Wie is Gerben? 😉
Wie ik ben? Geen idee, en ik weet niet eens of ik dat wel wil weten. Wat als diegene eigenlijk helemaal niet zo’n toffe gozer is?? Maar alle gekheid op een stokje, ik weet wel waarom ik graag lesgeef en wat voor lessen dat zijn. 

Waarom?
Voordat ik 2.5 jaar geleden zelf voor het eerst met yoga in aanraking kwam was ik 7 dagen in de week druk met werk en studie en dat was ongeveer alles wat ik deed. De mentale ontspanning en fysieke inspanning die yoga biedt heeft mij toen enorm geholpen. En daar stopte het niet, want een jaar later, toen ik naar het oosten van het land was verhuisd heb ik de yoga meegenomen en werd dat een vast onderdeel van mijn leven. Een onderdeel dat altijd die combinatie van ontspanning en inspanning blijft bieden. En door les te gaan geven ben ik in staat dit te delen met anderen. Misschien kan ik nu, op mijn beurt, iemand van jullie geven dat wat mijn docenten mij gegeven hebben.

Wat is Vinyasa yoga?
Vinyasa yoga is een stijl van yoga waarin de adem en vloeiende bewegingen centraal staan. Of eigenlijk, waarin het vloeiend bewegen, van houding naar houding, op het ritme van de adem de rode draad van de les is. De houdingen die je aanneemt in een Vinyasa les zijn hetzelfde als in bijvoorbeeld in een Hatha les, echter het tempo van bewegen ligt over het algemeen wat hoger en de bewegingen zelf zijn wat vloeiender.