Shiva Nataraja


Shiva als Nataraja vanuit de hindoe filosofie:
Nataraja heeft in zijn rechterhand een trom die symbool staat voor de schepping en in zijn linkerhand een vlam dat symbool staat voor de vernietiging. De scheppende en vernietigende krachten symboliseren het leven zelf: geboorte en dood. Nataraja zorgt er met andere woorden voor dat datgene wat moet eindigen, vernietigd wordt. En dat er ruimte ontstaat voor iets nieuws.  In de dans van Nataraja komt het vernietigen, het beschermen en het scheppen samen. Alles wat er gister was, is vandaag alweer verandert. Alles wat nu begint, zal uiteindelijk ook weer eindigen.

Wij delen graag wat Nataraja voor onze levensfilosofie betekent en waarom Dance&Yoga Styles juist Shiva als Nataraja als symbool hebben gekozen.

Tijdens het dansen en ook op de yogamat merk je dat het leven onderhevig is aan verandering. De ene dag gaat het je heerlijk voor de wind en de andere keer kom je voor je gevoel niet eens een stap vooruit. In de dans en yoga school komen mensen die op zoek zijn naar een vorm van beweging. Even ontladen na een lange dag. Lekker dansen met vrienden om je heen. Op de yogamat echt even stil staan bij hoe je je voelt. Mensen komen zichzelf tegen in de meest uitdagende paaldans tricks of yoga houdingen. Mensen leren lief voor zichzelf te zijn en een moment voor hun zelf te nemen.

Dance&Yoga Styles wil een plek zijn waar je jezelf mag zijn. Waar je jouw levensenergie kan uiten, kan delen, in beweging kan zetten of er juist bij stil kan staan. Nataraja danst met ons mee.