Aardezaal

Check ons lesrooster hier!

In de aardezaal bieden we diverse yogalessen aan. Ook geven we les in de zachte vormen van dans (moderne/contemporary dans, aerial dance, salsa, bungee etc.). Onze docenten hebben een opleiding genoten bij verschillende gerenommeerde yogascholen
zoals Arhanta Yoga en De Nieuwe Yogaschool.

Aerial Yoga
Acro Tricks Yoga

Bungee
Ballet/Barre Yoga
Modern Dance
Vinyasa Yoga
Hatha Yoga
Meditatie
Slow Down Yoga
Yin Yoga

De basis van onze yogalessen is Hatha yoga. In de naam Hatha komen de woorden ha (zon) en tha (maan) uit het Sanskriet samen. De zon staat voor actie en de maan voor ontspanning. We hebben van onze lessen ingedeeld zodat je weet wat je van de les kunt verwachten qua activiteit en ontspanning.

Check ons lesrooster hier!


Acro Tricks Yoga
Tijdens Acro Yoga leer je samen met een of meerdere partners bepaalde yogahoudingen achter elkaar uitvoeren, zodat er een mooie flow ontstaat. Ook leer je samen in uitdagende tricks te komen, balans te vinden en andere mensen te ondersteunen.

Aerial Yoga
Bij Aerial Yoga werk je samen met de zwaartekracht. In bepaalde yoga houdingen kun je steunen in het doek of wordt je zelfs door het doek gedragen. Er komen regelmatig lessen/evenementen met een speciaal thema. Te denken valt aan Aerial Yin Yoga, Aerial Dance, Aerial Duo Yoga en Aerial Zwangerschapsyoga. Voor deze les graag een shirt met mouwen aan.

Aerial Dance

Barre Yoga
Bij Ballet kun je kennis maken met de basistechnieken van ballet. Hierbij is de barre een hulpmiddel om balletoefeningen uit te voeren. Barre Yoga is een zachte vorm van yoga met flows waar de nadruk op flexibiliteit en kracht ligt.

Hatha Yoga
De focus in deze les wordt gelegd op je organen en het stretchen van je spieren en weefsels. Met behulp van de ademhaling kom je in stimulerende houdingen (asana’s) die je lichaam en geest rust en/of energie geven.

Meditatie
Op zaterdagochtend kun je onder begeleiding van een docent kennis maken met meditatie. Iedereen is welkom.

Modern/Contemporary Dance
In deze les leer je vanuit gevoel dansen. De nadruk ligt op spanning en ontspanning, grondwerk, zwaartekracht en ademhaling. Tijdens de lessen is er veel aandacht voor techniek en het aanleren van een choreografie.

Peuter Kleuter Yoga Dans speciaal voor de allerkleinste dansers hebben wij een dans uur waar de kinderen spelend leren te bewegen op muziek vanuit gevoel. Een vrije dans met fantasie uit het kinderleven gegrepen met yoga elementen. Iedere beweging is goed zolang het uit het hart van het kind komt.

Slow Down Yoga
Ervaar je stress, ben je futloos, moe of zit je ziek thuis (burn-out)? In de Slow Down Yoga lessen staat ontspannen bewegen centraal. Je wordt gestimuleerd om bewust te luisteren en hierdoor kun je dichterbij jezelf komen.

Vinyasa Yoga
De rode draad van deze les is het vloeiend bewegen van houding naar houding op het ritme van de ademhaling. De houdingen zijn hetzelfde als in de Hatha Yoga, maar het bewegen gaat op een sneller tempo.

Yin Yoga
Omdat de bindweefsels en de dieperliggende spieren in je lichaam tijd nodig hebben om zich over te geven aan de houdingen, blijf je tijdens Yin Yoga langer in de houdingen. Dit kan een fijne manier zijn om nieuwsgierig te blijven luisteren naar wat je lichaam je vertelt.

Wall Stretches
In deze les werk je samen met de muur om dieper in stretches te komen. Het is fijne manier om meer flexibiliteit in het lichaam te ontwikkelen.